Darmowa dostawa od 150,00 zł
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g

Albumina, białko jaja w proszku FOOD COLOURS 50g

  • Super bezpieczny zamiennik świeżych białek jaj.
  • Forma delikatnego proszku
  • Producent Food Colours
  • Waga: 50g
Rozmiar
20,89 zł
brutto / szt.
(41,78 zł / 100g)
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za 417.80 pkt.
Możesz kupić także poprzez:
30 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, gdzie odbierzesz osobiście swoje zamówienie
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja w proszku FOOD COLOURS 50g
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz 20.89 pkt.

Albumina jest to drobniutki proszek-  wysuszone białko jaj kurzych i znajduje szerokie zastosowanie w cukiernictwie.

Albumina może Ci zastąpić białka jaj, które potrzebujesz do bezy. Aby uzyskać 1kg płynnego białka wymieszaj 900g wody z 100g albuminy. 

Albumina w przeciwieństwie do surowych jaj nie wymaga przechowywania w specjalnych warunkach jak jajka. Nie wymaga naświetlania i nie powoduje ryzyka salmonelli. To świetny i bezpieczny produkt dla każdego.

Do czego możesz jeszcze ją wykorzystać:

  1. Każdy rodzaj bezy: beza francuska, beza szwajcarska i beza włoska. My uwielbiamy beze pavlovą!
  1. 2. Lukier królewski: Albumina może być dodawana do lukru królewskiego, aby poprawić jego konsystencję i zapobiec rozpływaniu się na wierzchu ciast i babeczek (szybko wysycha. Dzięki temu dekoracje lukrowe są wytrzymałe na rozciąganie, trwalsze i zachowują swój kształt.
  1. 3. Klej do dekoracji: Albumina może służyć jako naturalny klej do mocowania różnych dekoracji, takich jak cukrowe kwiaty, listki i inne ozdoby na ciastach. Pomaga ona trwale przytwierdzić ozdoby do powierzchni deseru.
  1. 4. Bezpieczne surowe jajka: Albumina w proszku jest często używana jako zamiennik surowych jajek w przepisach, szczególnie w wyrobach cukierniczych, gdzie surowe jajka mogą stanowić ryzyko związane z salmonellą. Dzięki temu można uzyskać pożądane konsystencje w cieście bez obawy o zdrowie.
  1. Dodatek do ciastek i ciast: Albumina działa jako stabilizator i pozwala na uzyskanie lekkiego i puszystego wnętrza ciastek. Poprawia ich teksturę i strukturę.
  1. 6. Nadawanie połysku: Roztwór albuminy może być używany do nadawania połysku powierzchniom deserów, takim jak rogaliki, chlebki i bułki. Po ugotowaniu albumina tworzy połyskującą warstwę, która sprawia, że wyroby wyglądają apetycznie.
  1. 7. Błyskawiczne glazury: Albumina w proszku może być używana do przygotowywania błyskawicznych glazur, które idealnie pokrywają ciasta, zapewniając im estetyczny wygląd i ochronę przed wysychaniem.

 

ALBUMINA jako sproszkowane białko to ważny składnik w przygotowaniu Makaroników:

Albumina jest często dodawana do ciasta makaronikowego, zwłaszcza do przygotowywania bezy- utrzymuje swoją strukturę podczas pieczenia. Dzięki temu beza jest stabilniejsza i nie opada. Dodatek albuminy wpływa na jej teksturę, nadając jej lekkość i chrupkość na zewnątrz, przy zachowaniu miękkiego wnętrza. To sprawia, że beza jest delikatna i przyjemna w konsystencji. Albumina pomaga utrzymać kształt i formę makaroników podczas pieczenia. Makaroniki nie rozpływają się w trakcie pieczenia, dzięki czemu zachowują swój charakterystyczny, okrągły kształt.

 

  • Produkt gotowy do użycia z długim okresem przechowywania w szczelnym pojemniku
  • Sposób użycia: wymieszać z zimną wodą w proporcji 1:9
  • Opakowanie plastikowe z wieczkiem
  • Masa netto: 50 g

 

Składniki: białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330).

Alergeny: białko jaja kurzego. 

Przechowywanie: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.

Symbol
FOOD COLOURS-ALBUMIN-50
Kod producenta
5902211697190
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Albumina, białko jaja w proszku FOOD COLOURS 50g

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 10 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super
2024-12-23
Ivanna, Rumia
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel