Skorzystaj z ekspresowej wysyłki i zrób zamówienie do godziny 15, a wyślemy je jeszcze tego samego dnia przesyłką paczkomatową.
Darmowa dostawa od 150,00 zł
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g
Albumina, białko jaja  w proszku FOOD COLOURS 50g

Albumina, białko jaja w proszku FOOD COLOURS 50g

  • Super bezpieczny zamiennik świeżych białek jaj.
  • Forma delikatnego proszku
  • Producent Food Colours
  • Waga: 50g
Rozmiar
20,89 zł
brutto / szt.
(41,78 zł / 100g)
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za 417.80 pkt.
Możesz kupić także poprzez:
30 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać później, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Po zakupie otrzymasz 20.89 pkt.

Albumina jest to drobniutki proszek-  wysuszone białko jaj kurzych i znajduje szerokie zastosowanie w cukiernictwie.

Albumina może Ci zastąpić białka jaj, które potrzebujesz do bezy. Aby uzyskać 1kg płynnego białka wymieszaj 900g wody z 100g albuminy. 

Albumina w przeciwieństwie do surowych jaj nie wymaga przechowywania w specjalnych warunkach jak jajka. Nie wymaga naświetlania i nie powoduje ryzyka salmonelli. To świetny i bezpieczny produkt dla każdego.

Do czego możesz jeszcze ją wykorzystać:

  1. Każdy rodzaj bezy: beza francuska, beza szwajcarska i beza włoska. My uwielbiamy beze pavlovą!
  1. 2. Lukier królewski: Albumina może być dodawana do lukru królewskiego, aby poprawić jego konsystencję i zapobiec rozpływaniu się na wierzchu ciast i babeczek (szybko wysycha. Dzięki temu dekoracje lukrowe są wytrzymałe na rozciąganie, trwalsze i zachowują swój kształt.
  1. 3. Klej do dekoracji: Albumina może służyć jako naturalny klej do mocowania różnych dekoracji, takich jak cukrowe kwiaty, listki i inne ozdoby na ciastach. Pomaga ona trwale przytwierdzić ozdoby do powierzchni deseru.
  1. 4. Bezpieczne surowe jajka: Albumina w proszku jest często używana jako zamiennik surowych jajek w przepisach, szczególnie w wyrobach cukierniczych, gdzie surowe jajka mogą stanowić ryzyko związane z salmonellą. Dzięki temu można uzyskać pożądane konsystencje w cieście bez obawy o zdrowie.
  1. Dodatek do ciastek i ciast: Albumina działa jako stabilizator i pozwala na uzyskanie lekkiego i puszystego wnętrza ciastek. Poprawia ich teksturę i strukturę.
  1. 6. Nadawanie połysku: Roztwór albuminy może być używany do nadawania połysku powierzchniom deserów, takim jak rogaliki, chlebki i bułki. Po ugotowaniu albumina tworzy połyskującą warstwę, która sprawia, że wyroby wyglądają apetycznie.
  1. 7. Błyskawiczne glazury: Albumina w proszku może być używana do przygotowywania błyskawicznych glazur, które idealnie pokrywają ciasta, zapewniając im estetyczny wygląd i ochronę przed wysychaniem.

 

ALBUMINA jako sproszkowane białko to ważny składnik w przygotowaniu Makaroników:

Albumina jest często dodawana do ciasta makaronikowego, zwłaszcza do przygotowywania bezy- utrzymuje swoją strukturę podczas pieczenia. Dzięki temu beza jest stabilniejsza i nie opada. Dodatek albuminy wpływa na jej teksturę, nadając jej lekkość i chrupkość na zewnątrz, przy zachowaniu miękkiego wnętrza. To sprawia, że beza jest delikatna i przyjemna w konsystencji. Albumina pomaga utrzymać kształt i formę makaroników podczas pieczenia. Makaroniki nie rozpływają się w trakcie pieczenia, dzięki czemu zachowują swój charakterystyczny, okrągły kształt.

 

  • Produkt gotowy do użycia z długim okresem przechowywania w szczelnym pojemniku
  • Sposób użycia: wymieszać z zimną wodą w proporcji 1:9
  • Opakowanie plastikowe z wieczkiem
  • Masa netto: 50 g

 

Składniki: białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330).

Alergeny: białko jaja kurzego. 

Przechowywanie: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.

Symbol
FOOD COLOURS-ALBUMIN-50
Kod producenta
5902211697190
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Albumina, białko jaja w proszku FOOD COLOURS 50g

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 10 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super
2024-12-23
Ivanna, Rumia
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel