Barwniki spożywcze olejowe Fractal SuperiOil
( ilość produktów: 5 )Fractal Colors zajmuje się produkcją wyrobów Fractal od 2011 roku. Produkty te cieszą się ogromną popularnością wśród cukierników ze względu na wysoką jakość, wydajność i bogaty asortyment. Fractal to szeroki wybór produktów barwiących w wielu kolorach i formach- od pisaków spożywczych przez barwniki żelowe, olejowe, pudrowe po produkty do areografów.
Nasze produkty Super Oil Based firmy Fraktal to barwniki spożywcze na bazie oleju dostępne w pojemnikach o pojemności 30 ml.
Barwniki Super Oil doskonale nadają się do uzyskiwania żywych, wyrazistych kolorów w wypiekach o dużej zawartości tłuszczu lub oleju.
Nadaj swoim tortom, ciastom, czekoladkom i innym wypiekom cukierniczym profesjonalny charakter dzięki olejowym barwnikom spożywczym firmy Fraktal, które są dostępne w wielu kolorach.
Nasze barwniki olejowe są doskonałe do barwienia kremu maślanego lub ganache i są idealne, gdy chcesz odtworzyć kreacje profesjonalnych cukierników. Są bardzo popularne do tworzenia dekoracyjnych wykończeń na sernikach, muffinach i tortach.
Wskazówka: Dobrze wstrząśnij przed użyciem i używaj tylko metalowych przyborów podczas pieczenia z tymi barwnikami, ponieważ trudno jest je zmyć z innych materiałów (takich jak plastik, drewno lub tkanina).
Barwnik spożywczy olejowy FRACTAL 30 g POPPY RED
Barwnik spożywczy olejowy FRACTAL 30 g NAVY BLUE
Barwnik spożywczy olejowy FRACTAL 30 g TWILIGHT
Barwnik spożywczy olejowy FRACTAL 30 g CARIBBEAN BLUE
Barwnik spożywczy olejowy FRACTAL 30 g AUBERGINE
BARWNIKI OLEJOWE
Barwniki olejowe w płynie składają się z pigmentu, który rozpuszczony jest w nośniku jakim jest olej roślinny lub masło kakaowe. Dzięki jest on bardziej stabilny i nie podatny na rozpuszczanie się w wodzie, co oznacza, że kolor produktu pozostanie stabilny. Są to barwniki tłuszczo-rozpuszczalne. Barwniki olejowe to popularne substancje barwiące lub wybielające, które znajdują zastosowanie w produkcji wielu produktów spożywczych zawierających oleje i tłuszcze takich jak ganache, masa maślana, masa kremowa, beza szwajcarska czy czekolada. Ich ogromną zaletą jest fakt, że znacznie lepiej mieszają się z tymi tłustymi produktami niż barwniki żelowe na bazie wody, które odpychają wodę z olejów w słodkościach. Barwniki tłuszczowe są bardzo intensywne i trwałe, co oznacza, że niewielka ilość barwnika wystarczy do uzyskania pożądanego koloru. Barwniki olejowe w płynie są łatwe w użyciu. Wystarczy dodać kilka kropli do masy, którą chcemy wybielić lub pokolorować i dokładnie wymieszać, aby uzyskać pożądany kolor. Można też łączyć kolory barwników ze sobą w celu uzyskania kolejnej, wybranej przez siebie barwy. Dzięki temu, że barwniki olejowe w płynie są bardzo intensywne i skoncentrowane, należy uważać, aby dodawać je w niedużych ilościach- najlepiej przy pomocy wykałaczki. Ważne jest, aby wybierać barwniki olejowe pochodzące od renomowanych producentów, którzy stosują surowce wysokiej jakości.
JAK UŻYWAĆ BARWNIKÓW OLEJOWYCH?
- Przygotuj swoje produkty spożywcze, na które chcesz nałożyć kolor.
- Przed użyciem barwnika, wstrząśnij butelką, aby składniki równomiernie się wymieszały.
- Dodaj barwnik do produktu: Użyj wykałaczki lub kroplomierza, aby dodać barwnik, zacznij od małych ilości i stopniowo dodawaj więcej, aż uzyskasz pożądany kolor.
- Wymieszaj dokładnie: Po dodaniu barwnika do swojego produktu spożywczego, dokładnie wymieszaj go, aby kolor równomiernie się rozprowadził.
- Sprawdź kolor: Po wymieszaniu, sprawdź kolor swojego produktu. Jeśli uważasz, że kolor jest zbyt słaby, dodaj więcej barwnika.
- Przechowuj pozostały barwnik: Jeśli pozostał Ci barwnik, możesz go przechowywać w oryginalnej butelce, dobrze zamkniętej, w chłodnym i suchym miejscu.