Ze względu na wzmożony czas zamówień komunijnych, czas wysyłki może się wydłużyć do 48h. Przepraszamy za utrudnienia. W razie opóźnienia w Twojej przesyłce zadzwoń 663 202 987.
Skorzystaj z ekspresowej wysyłki i zrób zamówienie do godziny 15, a wyślemy je jeszcze tego samego dnia przesyłką paczkomatową.
Darmowa dostawa od 150,00 zł

Czekolada Cacao Mill

( ilość produktów: 1 )

Czekolady Cacao Mill to profesjonalne surowce dla branży cukierniczej – od dekoracji po nadzienia i polewy.

Cacao Mill – czekolada stworzona dla cukierników

Produkty Cacao Mill zostały stworzone z myślą o potrzebach profesjonalnych cukierników, piekarni i pracowni, które poszukują stabilnych, funkcjonalnych i powtarzalnych rozwiązań do codziennej produkcji. To szeroka gama czekolad o różnym stopniu płynności, formie i składzie, które umożliwiają precyzyjne dopasowanie do konkretnej technologii lub receptury.

W naszej ofercie znajdziesz czekolady deserowe, mleczne, białe i gorzkie – każda z nich w formie łatwych do odważania kaletek. Produkty Cacao Mill wyróżnia naturalny skład, brak oleju palmowego i ulepszaczy smaku, co czyni je bezpiecznym i jakościowym surowcem w profesjonalnym użytku. Czekolady Cacao Mill idealnie sprawdzają się w procesach formowania, oblewania, przygotowywania kremów i dekoracji. Ich wysoka jakość przekłada się na estetykę gotowych wyrobów oraz łatwość pracy z masą. Czekolada cukiernicza tej marki to gwarancja uzyskania pożądanej tekstury i aromatu w gotowym wypieku.

Czekolada Cacao Mill – doskonała do kremów, polew i pralin

Dzięki trzeciemu stopniowi płynności Cacao Mill świetnie sprawdza się w wielu procesach cukierniczych, w tym nadaje się do przygotowywania polew, nadzień i pralin. Produkty te dobrze się rozpuszczają, tworząc gładką i lśniącą masę, która zastyga w równych warstwach i nadaje wypiekom profesjonalny wygląd. Można je bez problemu aplikować za pomocą dozowników, rękawów cukierniczych lub wylewać bezpośrednio do form.

Czekolady Cacao Mill są idealne do pracy z ciepłymi kremami i musami, ponieważ dobrze się łączą, nie rozwarstwiają i zapewniają jednolitą strukturę. To surowce o wyjątkowej elastyczności – sprawdzą się zarówno w cukiernictwie rzemieślniczym, jak i w produkcji na większą skalę. Uniwersalność tych produktów pozwala z powodzeniem używać ich jako bazy do ganache, glazur, kremów i dodatków do lodów czy deserów w pucharkach. Sprawdzą się również jako polewa do tortów lub innych rodzajów słodkich wypieków.

Jeśli zajmujesz się cukiernictwem, w naszej ofercie znajdziesz również podkłady pod tort, oraz wiele innych akcesoriów do tworzenia wyjątkowych deserów.

Oferta Cacao Mill to idealne rozwiązanie dla profesjonalistów, którzy oczekują stabilności, jakości i wygody pracy z czekoladą. Dzięki różnorodności produktów i precyzyjnie dobranej płynności możliwe jest dopasowanie surowca do każdego etapu produkcji – od formowania po dekorację. W Designpack.pl dostarczamy sprawdzone produkty, które realnie wspierają codzienną pracę cukierni. Zamów już teraz czekoladę, która pracuje razem z Tobą.

pixel